ua en ru

У Київській обл. ДАІ вилучила у волонтера арсенал зброї

У Київській обл. ДАІ вилучила у волонтера арсенал зброї Фото: зброя виявилася в позашляховику

"Знахідка" виявилася в салоні волонтера на Land Rover Discovery

Співробітники Державтоінспекції столичного регіону на 77 кілометрі автодороги Київ-Харків у салоні автомобіля Land Rover Discovery виявили та вилучили дві гранати РГД-5 і Ф-1 із запалом до них, гранату ВОГ-25 від гранатомета, 48 патронів різного калібру. Про це повідомили у секторі профілактичної роботи УДАІ в Київській обл.

Так, під час проведення антитерористичних заходів на стаціонарному посту "Березань" співробітники Державтоінспекції Київської зупинили автомобіль Land Rover Discovery під керуванням 41-річного жителя міста Житомир. Під час перевірки документів працівники ДАІ помітили, що водій нервує і ініціювали додатковий огляд транспортного засобу. При огляді салону автомобіля було виявлено та вилучено дві гранати РГД-5 і Ф-1, запали до них, 2 патрони калібру 7,62 мм, 39 патронів калібру 5,45 мм, 7 патронів калібру 9 мм та одну гранату ВОГ-25 від підствольного гранатомета без відповідних документів.

У Київській обл. ДАІ вилучила у волонтера арсенал зброї

(Фото: УДАІ в Київській обл.)

Як з'ясували правоохоронці, водій іномарки - волонтер, рухався з Донецької області в Житомирську.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала даний факт. Вилучені боєприпаси направлені на проведення відповідних експертиз.

За даним фактом слідчим відділом Баришівського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Київській обл. працівники ДАІ вилучили арсенал зброї.