ua en ru

У Київській обл. чиновник вимагав 70 тис. гривень хабара за незаконний видобуток чорнозему

У Київській обл. чиновник вимагав 70 тис. гривень хабара за незаконний видобуток чорнозему Фото: хабар (flickr/ssu)

Чиновник підробив документи на прибирання чорнозему

Прокуратура Київської області повідомила про підозру депутату однієї з сільських рад Васильківського району, який, підробивши документи, вимагав від громадянина 70 тис. гривень хабара за надання чорнозему. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"В одну з сільських рад Васильківського району звернувся громадянин, який займався пошуком земельних ділянок для зняття шару грунту та подальшої реалізації юридичним і фізичним особам на території м.. Києва, і повідомив, що йому потрібен чорнозем у розмірі 1000 тонн. Директор комунального житлово-експлуатаційного підприємства, який є депутатом цієї сільської ради, пообіцяв допомогти громадянину в наданні 1000 тонн чорнозему, якщо останній сплатить 100 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Держслужбовець пообіцяв посприяти людині в отриманні видобутку грунту, але за умови, що громадянин буде використовувати свій екскаватор, щоб жителі села не викрили таку протиправну діяльність з боку депутата. За 100 машин чорнозему службовець зрештою вимагав 70 тис. гривень.

"Продовжуючи свій злочинний умисел службовець, будучи директором одного з комунальних підприємств, склав завідомо неправдивий договір разової роботи з чоловіком, як з приватним підприємцем, утилізації грунту", - додали в прокуратурі.

Зазначається, що прокуратурою готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Києві співробітників вузів затримали за підозрою у хабарництві.