ua en ru

Київський транспорт впорається з напливом туристів на Євро-2012, - Голубченко

Заступник голови Київської міської державної адміністрації, куратор Євро-2012 Анатолій Голубченко вважає, що столичний транспорт впорається з напливом туристів під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна".

"Ми купили 188 автобусів, стільки ж тролейбусів і трамваїв. Всього 400 одиниць. І не тільки на час Євро. Вони вже вийшли на маршрути, і будуть курсувати по столиці щодня і після Євро. Але все-таки під час чемпіонату я закликаю городян звернути особливу увагу на метро і намагатися користуватися саме цим зручним видом транспорту. Ми закупили і вже випустили на лінії 100 нових вагонів, які також після Євро нікуди не дінуться", - зазначив він.

Голубченко висловив упевненість, що столичний метрополітен зможе без проблем перевезти весь потік туристів.

"Щодня метрополітен перевозить 1 млн 700 тис. пасажирів. Ми дуже серйозно пропрацювали і прорахували цю ділянку. Скорочені інтервали руху поїздів. Будуть закриті деякі станції на вхід, деякі на вихід. І зовсім не з шкідливості або некомпетентніості, а щоб уникнути натовпу і розосередити людей. Ви уявляєте, що буде, якщо "Олімпійську" відкрити на вихід, і перед стадіоном одномоментно виявиться п'ять тисяч фанів?! Тому ланцюжок потихеньку потягнеться з Кловської", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станції метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" в Києві під час Євро-2012 будуть перекриті для входу і виходу.