ua en ru

Київський суд заборонив виключати з переліку об'єктів, які не підлягають продажу, холдингову компанію "Київміськбуд"

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 14 жовтня 2010 р. задоволено в повному обсязі апеляційне подання прокуратури столиці на рішення суду першої інстанції, яким було відмовлено у задоволенні позову прокурора про визнання недійсним рішення Київради стосовно виключення холдингової компанії "Київміськбуд" з переліку об'єктів, що не підлягають продажу. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.
Тим самим судом апеляційної інстанції скасовано незаконне рішення Господарського суду м. Києва та задоволено позов прокуратури у повному обсязі.
Нагадаємо, що у липні 2008 р. Прокуратурою міста Києва проводилася перевірка щодо законності приватизації комунального майна територіальної громади м. Києва. У ході цієї перевірки було встановлено, що Київрадою неправомірно без достатніх правових підстав 12 липня 2007 р. було ухвалено рішення, яким фактично знято заборону на відчуження 80% пакету акцій ВАТ ХК "Київмісьбуд", закріплених у комунальній власності територіальної громади столиці. Крім того, даним рішенням "Київмісьбуд" було виключено з переліку господарських товариств, що не підлягають продажу, і включено до переліку тих товариств, що підлягають продажу.
Прокуратурою столиці, одразу ж (у липні 2008 року) в порядку господарського судочинства було пред'явлено позов в інтересах держави про визнання недійсним цього рішення, оскільки воно суперечить розпорядженню Президента України від 14 квітня 2003 р. щодо недопущення відчуження майна "Київмісьбуду", а також рішенню самої ж Київради від 26 червня 2003 р.