ua en ru

Київський суд помістив "мінера" мосту Метро до психлікарні

Київський суд помістив "мінера" мосту Метро до психлікарні Фото: Олексій Белько (facebook.com/graty.me)

Зазначене рішення суд прийняв на засіданні 20 січня

Дніпровський районний суд столиці задовольнив клопотання прокуратури Києва про зміну запобіжного заходу підозрюваному у "мінуванні" мосту Метро з утримання під вартою на госпіталізацію у психіатричну лікарню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Київської прокуратури.

Зазначене рішення суд прийняв на засіданні 20 січня 2020 року.

"Згідно з результатами судово-психіатричної експертизи, чоловік на момент вчинення кримінального злочину по своєму психічному станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновком лікарів, в даний час психічний стан останнього не змінився, у зв'язку з чим він вимагає застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації в установу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом", - йдеться в повідомленні.

Київський суд помістив "мінера" мосту Метро до психлікарні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дніпровський районний суд прийняв рішення про продовження арешту Белько. Він повинен був перебувати під вартою до 12 січня 2020 року з можливістю вийти під заставу в розмірі 288 тисяч гривень.

Як відомо, 18 вересня Белько заблокував рух на мосту Метро в столиці та погрожував підірвати його. Через це у Києві було введено спеціальний оперативний план. У ході спецоперації Белько був затриманий, поліція не виявила вибухонебезпечних предметів.