ua en ru

Київський суд відмовився допомагати РФ переслідувати "Правий сектор"

Київський суд відмовився допомагати РФ переслідувати "Правий сектор" Фото: LifeNews

Відмова мотивована тим, що російська сторона не надала достатніх доказів в цих справах

Святошинський суд Києва відхилив запит Слідчого комітету Російської Федерації (РФ), в якому слідчий комітет просив сприяння у розслідуванні викрадення в Україні двох журналістів LifeNews, а також нібито погроз "Правого сектору" влаштувати хімічну атаку на Москву. Відповідне рішення, яке суд прийняв 25 квітня, опубліковане в Єдиному судовому реєстрі.

Так, в документі наголошується, що 30 травня 2014 року в Росії було порушено кримінальну справу за викрадення в Україні двох неназваних журналістів LifeNews, а також нібито використання Україною заборонених методів ведення війни на Донбасі.


"В одному провадженні з цією справою об'єднано провадження про електронному листі, отриманому Держдумою Росії 28 лютого 2014 року з адреси Lord000@i.ua, який нібито належить "Правого сектору" і в якому містилися погрози "здійснення терористичних актів на території р. Москви з використанням хімічної зброї з метою впливу на прийняття органами влади Російської Федерації рішення про повернення півострова Крим до складу України", - йдеться в документі.

Також зазначається, що суд відмовив задовольнити російський запит, мотивувавши це тим, що російська сторона не надала достатніх доказів в цих справах.

"Клопотання слідчого слідчого відділу Управління поліції у Святошинському районі головного управління Національної поліції р. в Києві, майор поліції Мыськов А. А., в рамках виконання клопотання компетентних органів Російської Федерації про надання міжнародної правової допомоги по кримінальній справі № 201/837072-14, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 105 (вбивство), ч. 1 ст. 205 (терористичний акт) Кримінального кодексу РФ.- залишити без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський телеканал LifeNews розмістив черговий пропагандистський "перл" на тему референдуму про асоціацію України з ЄС, який сьогодні проходить у Нідерландах.