ua en ru

Київський суд заарештував групу фальшивомонетників

Київський суд заарештував групу фальшивомонетників Фото: суд

Двоє громадян Нідерландів і двоє громадян України, які підозрюються у збуті підроблених грошових засобів, що взяті під варту

Печерський районний суд Києва взяв під варту двох громадян Нідерландів і двох громадян України, які підозрюються у збуті підроблених грошових коштів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Визначеннями Печерського районного суду міста Києва до іноземців застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, на виконання вимог кримінального процесуального законодавства України визначено заставу в розмірі 826 800 гривень кожному.

До двох громадян України застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, визначено заставу в розмірі 137 800 гривень кожному.

Прокуратурою Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох підданих Королівства Нідерландів та двоє громадян України у виготовленні, зберіганні, придбанні, перевезенні, пересиланні, ввезенні в Україну з метою збуту та збуті підроблених грошей в особливо великому розмірі, вчинені організованою групою, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч 3 ст. 199 КК України.

Нагадаємо, зловмисники мали намір збути підроблені грошові кошти в сумі 1 млн євро, під час збуту частини грошей в сумі 300 тисяч євро фальшивомонетчиків затриманий правоохоронними органами.