ua en ru

Київський окружний адмінсуд захопили невідомі особи

Невідомі особи захопили будівлю Київського окружного адмінсуду. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна. У суді повинні слухатися скарги кандидата в нардепи від "Свободи" Олександра Марченка на дії окружкому №90, який оголосив переможцем виборів в окрузі самовисуванця Віталія Чудновського.

Повідомляється, що близько 80 невідомих осіб заблокували вхід в будівлю Київського окружного адмінсуду. Через це не може розпочатися засідання за скаргами Марченко. Біля суду сталася бійка, в якій постраждав журналіст. "Свобода" заявляє, що невідомі біля суду - люди Чудновського, який таким чином намагається сфальсифікувати результати голосування в окрузі №90.

Крім того, зазначається. що Київський окружний адмінсуд попросив ОВК надати протоколи ДВК, які підтвердили б результати виборів, однак вони не були надані, так як зникла голова комісії. У зв'язку з цим суд оголосив перерву у засіданні до 12:00 2 листопада.

Нагадаємо, за підсумками обробки 100% протоколів ОВК оголосила переможцем виборів Чуднівського. Марченко відстав від нього на 300 голосів. "Свобода" заявляє, що протоколи з мокрими печатками показують, що Марченко обігнав Чуднівського на 1300 голосів, але ОВК сфальсифікувала результати. Кандидат від опозиції подав ряд скарг на дії окружкому.

Читайте також: Підрахунок голосів на виборах-2012: По мажоритарних округах до ВР проходять 114 регіоналів (оновлюється)