ua en ru

Київський апеляційний суд розгляне сьогодні скаргу Тимошенко

В Київському апеляційному адміністративному суді 16 грудня, об 11:30, відбудеться розгляд апеляційної скарги адвокатів колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко на постанову Окружного адміністративного суду Києва від 11 листопада 2011 р. про скасування рішення Шевченківського райсуду Києва від 1 лютого 2005 року за нововиявленими обставинами.

Нагадаємо, 8 грудня Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення у справі корпорації "Єдині Енергетичні системи України" ЄЕСУ обрати для екс-прем'єр-міністра Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту. Таке рішення суд прийняв на виїзному засіданні в Лук'янівському СІЗО.

Як повідомлялося раніше, 20 жовтня 2011 р. Генеральною прокуратурою України скасовано незаконну постанову про закриття кримінальної справи щодо Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів на суму понад 25 млн грн та ухилення від сплати податків на суму понад 20 млн грн шляхом впровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією ЄЕСУ і приховування від оподаткування доходів від діяльності її офшорної компанії Somolli Enterprises Limited.