ua en ru

Київський апеляційний господарський суд зобов'язав "МТС-Україна" переукласти з "Астелітом" договір про інтерконект по асиметричних тарифах

Київський апеляційний господарський суд вчора відхилив апеляцію "МТС-Україна" на рішення суду першої інстанції в розгляді з "Астелітом" (ТМ Life). Тепер сторони зобов'язані переукласти договори про інтерконект на поточний рік на умовах, вигідних для Life: ставка доступу на його мережу повинна складати 0,4 грн/хв., а на мережу МТС - 0,36 грн/хв. Гендиректор "Астеліта" Олександр Барінов заявив, що сподівається на швидке підписання договору - розрахунки між компаніями не проводилися з лютого. Але директор з корпоративного управління і контролю "МТС-Україна" Олег Проживальський говорить, що компанія має намір подати касаційну скаргу, пише "Комерсант-Україна".

Асиметричних умов "Астеліт" добивається з лютого цього року після того, як відмовився переукладати договори з "Київстаром" і МТС по симетричній ставці 0,36 грн/хв., затвердженою Нацкомісією з питань регулювання зв'язку (НКРЗ). В кінці травня суд визначив, що прийняті телекомрегулятором ставки не є обов'язковими, оскільки в нормативних документах інтерконект визначений як "термінация трафіку", тоді як в договорах між операторами - "послуга завершення голосового трафіку". "Київстар" вже уклав з "Астелітом" договір на умовах, що передбачають симетричні ставки доступу, які, проте, вище, ніж затверджені НКРЗ. Переговори з Life вела і компанія МТС, але сторони не досягли компромісу.