ua en ru

Київський апеляційний адмінсуд підтвердив законність реєстрації Шевченко в ЦВК

Київський апеляційний адміністративний суд виніс рішення за позовом кандидата в народні депутати від партії "Наша України" Артема Глущенко до Центральної виборчої комісією (ЦВК), яким підтвердив законність реєстрації ЦВК кандидата в народні депутати України від партії Наталії Королевської - "Україна - Вперед!", Андрія Шевченка. Про це повідомила його представник у судах в рамках виборчої кампанії, адвокат правової групи "Павленко і Побережнюк" Олександра Павленко, передає відділ зв'язків з громадськістю правової групи.

"Позов був поданий на абсолютно надуманих підставах, і не містив професійних юридичних аргументів. У свій захист ми керувалися відсутністю підстав передбачених законом для скасування реєстрації кандидата, а також посилалися на численні судові прецеденти, включаючи рішення Європейського суду з прав людини. Хочу зазначити, що ми вражені формулюваннями рішення, винесеного адміністративним судом. На нашу думку, в даний час це одне з небагатьох детально і грамотно аргументованих судових рішень, які нам доводилося чути ", - сказала Павленко.

Нагадаємо, адміністративний позов до ЦВК був подан 16 серпня кандидатом в народні депутати по 223 мажоритарному округу від партії "НУ" Артемом Глущенко, у зв'язку з реєстрацією Центрвиборчкомом кандидатом у народні депутати від партії "Україна-Вперед!" Андрія Шевченка. Глущенко вимагав скасувати рішення про реєстрацію, на підставі того, що Шевченко не проживав останні 5 років на території Україні, як того вимагає законодавство, отже не може бути зареєстрований кандидатом у нардепи.

Нагадаємо, 11 серпня ЦВК зареєструвала партсписок "України-Вперед", другий номер якого колишній футболіст Андрій Шевченко.