ua en ru

На київських вокзалах і в аеропорту запрацюють мобільні медпункти

На київських вокзалах і в аеропорту запрацюють мобільні медпункти Фото: Михайло Радуцький

У Києві всі заклади охорони здоров'я і служба невідкладної медичної допомоги працюють в інтенсивному режимі

На вокзалах і в аеропорту Києва создут мобільні медичні пункти, в яких громадяни зможуть отримати професійну консультацію. Про це заявив радник мера Києва Михайло Радуцький, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Ми вирішили створити на території аеропорту "Київ", залізничних і автовокзалах мобільні медичні пункти, в яких громадяни зможуть отримати професійну консультацію. У разі виявлення симптомів захворювання медики будуть пропонувати громадянам госпіталізації в столичних закладів охорони здоров'я", - зазначив Радуцький.

За інформацією Департаменту охорони здоров'я КМДА, в Києві достатньо ліжко-місць, щоб прийняти хворих.

"Фактично, поки вільна 1/3 місць у мережі інфекційних відділень лікарень для дорослих і половина - для дітей. Тобто існує достатній резерв для госпіталізації пацієнтів, які потребують спостереження та лікування", - зазначила директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Тетяна Донченко.

Донченко повідомила, що всі заклади охорони здоров'я і служба невідкладної медичної допомоги працюють в інтенсивному режимі.

Нагадаємо, раніше влада Києва ввели профілактичні заходи, щоб не допустити різкого загострення епідемічної ситуації.

Рівень захворюваності на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) у Києві може досягти епідеміологічного порогу в наступний четвер, 21 січня 2016 року.