ua en ru

Київські ЖЕК зобов'язані підписати договори про надання послуг з мешканцями будинків до 1 квітня, - О.Мазурчак

Усі житлово-експлуатаційні контори (ЖЕК) до 1 квітня зобов'язані підписати договори з людьми про надання житлово-комунальних послуг. Про це журналістам заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
"До 1 квітня зобов'язані всі ЖЕК підписати договори з людьми. Ми розробили типовий договір, ми показали, як це робити. Більше того, в цих договорах обов'язково повинна бути калькуляція витрат по кожній статті і ми зараз зробили порядок перерахунку", - підкреслив О.Мазурчак
Він зазначив, що в цих договорах будуть прописані конкретні показники якості, які затверджені розпорядженням КМДА.
"Якщо ми говоримо, що не якісно у вас забирається сходова клітина, то там написано, скільки разів її повинні підмести і скільки разів помити і у випадку, якщо це не зроблено, це дає вам право отримати перерахунок за платежем ... У нас тільки з 1 квітня почнуть діяти тарифи і гроші ми отримаємо лише на 1 квітня і тільки в квітні можна буде про щось говорити: про підняття зарплати двірникам, про щось інше", - сказав чиновник.
Крім того він підкреслив, що платежі за квартиру до підняття тарифів покривали тільки 60% суми, необхідної на виплату зарплати працівникам житлово-комунальної сфери.
"Якість з'явиться тільки тоді, коли надійдуть гроші...і ми покажемо що можна пов'язати тариф з якістю послуг саме по квартирній платі", - зазначив О.Мазурчак.