ua en ru

Київська влада вводить послугу мобільної мийки контейнерів для побутових відходів

Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" вводить послуги мобільної мийки та дезінфекції контейнерів для збору твердих побутових відходів.

Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" вводить послуги мобільної мийки та дезінфекції контейнерів для збору твердих побутових відходів. Про це повідомив директор підприємства Євген Русин, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Миття контейнерів призначена для забезпечення санітарно-гігієнічних норм. Якщо резервуари не мити, вони через певний час "обростають" органічним шаром, що призводить до неприємного запаху, а також погіршення стану самого контейнера, він починає іржавіти, і через утворені в дні дірки нечистоти потрапляють прямо на асфальт. Тільки регулярне миття сміттєвих контейнерів дозволить утримувати їх у належному стані", - зазначив він.

Русин додав, що цей процес не вимагає багато часу.

"Мийка одного контейнера займає всього до двох хвилин, а вартість такої послуги становитиме 59,40 грн (з ПДВ). До того ж, сам контейнер власнику не треба нікуди везти - спеціалізована машина виїжджає за вказаною адресою у зручний час", - сказав Русин.

За його словами, власники контейнерів зобов'язані проводити їх мийку влітку не рідше одного разу на 10 діб, а в інші періоди року - не рідше одного разу на місяць.

Нагадаємо, раніше "Київкомунсервіс" запустив єдину систему GPS-моніторингу та координації роботи підприємств-перевізників побутових відходів.

Київська влада вводить послугу мобільної мийки контейнерів для побутових відходів