ua en ru

Київські громадські організації заплатять за оренду землі 1 гривню, - Герега

У проект порядку денного найближчої сесії Київської міської ради внесено 65 питань, що стосуються комунальної власності. Основна частина з них має соціальний характер і стосується передачі приміщень в оренду без конкурсу і за символічною ціною в 1 грн. Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявила секретар Київради Галина Герега.

"На жаль, завдяки старанням деяких опозиційних сил всі без розбору питання, що стосуються власності та землі, відразу ж називають "дерибаном". Уважно почитайте порядок денний, основна частина питань в цих блоках має соціальний характер. В розділі "власність" більшість рішень - це надання приміщень в оренду за 1 гривню громадським організаціям, художникам, навчальним та медичним закладам, ветеранським організаціям, державним установам, комунальним підприємствам", - пояснює Герега.

Коментуючи зміст блоку земельних питань, секретар Київради підкреслила, що вони спрямовані на упорядкування міського господарства та розвиток столиці.

"Мова йде про оформлення земельних ділянок під державними, медичними закладами і школами. Цілий ряд рішень щодо надання ділянок "Київенерго" для ремонтів і експлуатації трансформаторних підстанцій, КП "Київтранспарксервіс" - для облаштування багаторівневих паркінгів. Ви знаєте, що це дуже актуальне питання для Києва? Крім того, місто має вести роботу з бізнесом, укладати та подовжувати договори оренди. Це основні джерела наповнення бюджету, за ці гроші ми будуємо школи, лікарні та дороги", - зазначила Герега.

Нагадаємо, що вимога сприяння благодійній, волонтерській діяльності, іншим формам громадської активності та культури, в тому числі сприяння розвитку громадських організацій, міститься в Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої указом Президента Віктора Януковича в березні 2012 р. Зокрема, стратегією передбачається "створення системи ресурсного забезпечення сталої діяльності інститутів громадянського суспільства", а також "створення сприятливих законодавчих, фінансових, податкових та організаційних умов для функціонування інститутів громадянського суспільства".