ua en ru

Київська область виділить Славутичу додаткових 3 млн грн, - Присяжнюк

З київського обласного бюджету на потреби м. Славутич буде виділено додаткових 3 млн грн. Таке рішення прийнято сьогодні під час зустрічі голови Київської облдержадміністрації (КОДА) Анатолія Присяжнюка з мером Славутича Володимиром Удовиченком та громадою міста, повідомляє прес-служба КОДА.

Додаткові 3 млн грн з обласного бюджету будуть використані, зокрема, на ремонт доріг в Славутичі.

Також було прийнято рішення щодо придбання медичного обладнання для міської лікарні. Володимир Удовиченко доповів голові КОДА, що додаткове виділення коштів - суттєва допомога мешканцям міста, адже медичне обладнання в міській лікарні досі не оновлювалося, а нове не закуплялося. Крім того, Анатолій Присяжнюк наголосив, що в рамках «50 губернаторських проектів» для Славутича буде закуплено два автобуси громадського транспорту.

Під час зустрічі мешканець Славутича, ліквідатор аварії на ЧАЕС Микола Нечипоренко сказав губернатору, що сьогодні на рівні держави потрібно приймати рішення про розвиток територій, які носять статус постраждалих від наслідків на ЧАЕС, бо «сидіти, склавши руки, і чекати, поки вони заростуть лісом - не є господарською позицією».

На це Анатолій Присяжнюк відповів, що таке рішення треба приймати, але тільки після всебічного вивчення та аналізу. «Для прийняття такого рішення у нас повинні бути висновки науковців, економістів, екологів та господарників, а найголовніше - громада повинна бути готова до прийняття таких рішень», - наголосив губернатор Київської області.