ua en ru

Київська міліція за тиждень вилучила понад 3 тис. од. ялинок вартістю 100 тис. грн

Київська міліція за тиждень вилучила понад 3 тис. одиниць хвойної продукції вартістю 100 тис. грн, повідомляє прес-служба ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

"Напередодні новорічних свят столична міліція кожного року проводить відпрацювання щодо незаконних порубок і реалізації ялинок. Ці заходи тривають з 17 по 31 січня", - йдеться в повідомленні міліції.

Загалом впродовж цього тижня правоохоронці перевірили майже 500 місць торгівлі в Києві. В результаті більше 100 осіб затримано за адміністративні правопорушення. Вилучено понад 3 тис. одиниць хвойної продукції. Загальна вартість вилученого складає майже 100 тисяч грн.

Окрім цього перевірено біля 400 одиниць автотранспорту, на якому здійснювалось ввезення хвойної продукції до столиці.

Кожного дня по місту працюють групи, до складу яких входять правоохоронці, члени громадських формувань та працівники лісництва.

"Столична міліція нагадує: згідно статті 88 КУпАП за незаконне вивезення з України і ввезення на її територію об'єктів тваринного і рослинного світу передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 3 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначених об'єктів", - зазначає ВЗГ ГУМВС.

Окрім цього чинним законодавством передбачена відповідальність за порушення правил торгівлі та торгівлю з рук в невстановлених місцях, а також за порушення порядку провадження господарської діяльності.

Читайте також: Найцікавіші новорічні ялинки світу (фото)