ua en ru

Київська "Батьківщина" подала апеляцію на рішення щодо подовження роботи Київради

Київська міська парторганізація "ВО "Батьківщина" та ряд інших осіб подали апеляційні скарги до Київського апеляційного адміністративного суду на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 9 серпня цього року, якою подовжені повноваження Київської міської ради та її депутатів на 2 роки. Про це повідомляє прес-служба столичного осередку партії.

"Відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова про легітимність Київради, винесена за позовом депутата Київради Ю.Дмитрука, не вступить в силу до закінчення розгляду всіх апеляцій, - інформують у прес-службі - Апеляційні скарги вже офіційно зареєстровані, зараз справа готується до направлення до Київського апеляційного адміністративного суду".

В апеляційній скарзі "Батьківщина" наголошує на великій кількості грубих порушень чинного законодавства. Зокрема, апелянт стверджує, що суд взагалі не мав права приймати позов до розгляду, оскільки депутат Дмитрук не мав права вимагати перевірки повноважень всіх своїх колег. Крім того, розгляд справи відбувся із значними порушеннями норм чинного законодавства: позовна заява Дмитрука не була розподілена випадковим чином, як того вимагає законодавство; суд визнав повноважною до 2015 р. саме Галину Герегу, повноваження якої залежать від волі більшості Київради; рішення суду містить внутрішні протиріччя - судом цитуються вирвані із контексту норми закону, з яких робляться взаємовиключні висновки, тощо.

"В даному випадку, апелювати на правильність та законність роботи Київської міської ради та в.о. міського голови, цитуючи рішення Окружного адмінсуду за позовом Дмитрука, як це роблять представники столичної влади, не тільки некоректно, але й нерозумно" - заявляють у Київській "Батьківщині".

Водночас голова КМДА Олександр Попов запевняє, що Київрада буде працювати і надалі.

"Я можу сказати, що рада буде працювати однозначно. І в цьому не може бути ніяких сумнівів. Бо у когось були сумніви, але є рішення суду, що рада працює, поки не буде обрана нова рада. Тому рада буде працювати однозначно, а далі подивимось. Опозиціі треба користуватись здоровим глуздом. Все-таки політика політикою, але можна загратись. Це ж неправильно, є питання, які не обговорюються", - сказав Попов сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, вчора партія "Громадянська позиція" також зареєструвала апеляційну скаргу на рішення Київського окружного адміністративного суду, який раніше визнав Київраду легітимною.