ua en ru

Під Києвом ліквідували виробництво контрафактного алкоголю

Під Києвом ліквідували виробництво контрафактного алкоголю Фото: прокуратура вилучила майже 10 тисяч літрів сурогату

Прокуратура викрила під Києвом підпільний цех з виробництва контрафактних алкогольних напоїв

Київська прокуратура викрила та припинила діяльність підпільного цеху з виготовлення алкогольного сурогату, який діяв на території села Святопетровське Київської області. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Повідомляється, що прокуратура провела операцію спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС в Києві під оперативним супроводом Служби безпеки України та ВБНОПТ ОУ ГУ ДФС р. в Києві.

У ході обшуків складських приміщень, що використовуються для зберігання і виготовлення контрафактного алкоголю, правоохоронці виявили та вилучили понад 9500 літрів лікеро-горілчаної продукції, не маркованої марками акцизного податку. З цієї кількості 6200 літрів горілки "Пшенична", 630 літрів коньяку під назвою Armagnac Les Comtes de Cadignan, ще близько 2600 літрів коньяку, розлитого в "тетрапаки" і пластикові пляшки, а також обладнання для виготовлення алкогольного сурогату.

Загальна сума вилучених товарно-матеріальних цінностей становить понад 1, 6 млн гривень.

Наразі призначена судово-хімічна експертиза сурогату для встановлення наявності реальної загрози для життя і здоров'я людей, які могли спожити зазначену продукцію.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

altaltalt

Фото: підпільний цех з виробництва алкоголю

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ викрили масштабну поставку контрафактного алкоголю в зону проведення антитерористичної операції на Донбасі.