ua en ru

Київоблдержадміністрація створила комісію з дотримання земельного законодавства

Київська обласна державна адміністрація створила Комісію з перевірки дотримання замельного законодавства. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав перший заступник голови Київоблдержадміністрації Лев Парцхаладзе, який очолив цю Комісію.

Повідомляється, що в поле зору Комісії потрапляють всі рішення, що стосуються виділення, оренди та використання земельних ділянок в області за останні сім років.

Робота Комісії полягатиме в організації та проведенні перевірки відповідності чинному законодавству всіх розпоряджень голів районних адміністрацій, наказів головного управління Держземагентства у Київській області та його територіальних органів, а також здійснення виконавчими органами сільських, селищних і міських рад Київської області делегованих повноважень у сфері регулювання земельних відносин за період з 01.01.2008 по 01.06.2015 року.

"Величезна кількість рішень місцевої влади щодо виділення, оренди та використання земельних ділянок у Київській області приймалися незаконно, за хабарі. Причому навіть при виявленні незаконності того чи іншого рішення не постраждав жоден державний чиновник, який приймав таке рішення", - повідомив Парцхаладзе.

Він також озвучив ще одну проблему регіону, яка роками не вирішувалася: близько 50% оброблюваних сільгоспземель офіційно не оформлені таким чином користувачі землі йдуть від сплати податків. На думку Парцхаладзе, недоотриманий внаслідок цього дохід обласного бюджету може становити близько 600-700 млн грн.

До складу Комісії увійшли також інші представники адміністрації та регіональних управлінь Служби безпеки України, прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Держсільгоспінспекції, Державної фіскальної служби, Госгеокадастра і депутати Київської обласної ради.

Київоблдержадміністрація створила комісію з дотримання земельного законодавства