ua en ru

У "Київоблгазі" розповіли про ризик отруєння чадним газом в холодний час року

У "Київоблгазі" розповіли про ризик отруєння чадним газом в холодний час року У "Київоблгазі" розповіли про ризик отруєння чадним газом в холодний час року

ПАТ "Київоблгаз" попереджає мешканців Київщини про небезпеку, пов'язану з використанням природного газу в осінньо-зимовий період, зокрема підвищення ризику отруєння чадним газом. Компанія акцентує на заборону використання електровитяжки при роботі димохідних газових приладів і необхідність регулярно провітрювати приміщення, повідомляє прес-служба компанії.

ПАТ "Київоблгаз" нагадує про обов'язкову необхідність перед використанням побутових газових приладів перевіряти наявність тяги. Присутність тяги свідчить про те, що канал чистий, повітря добре циркулює. Якщо тяги немає - це сигнал до того, що димар засмічений (льодом або сажею), потрібно припинити користування газовими приладами і звернутися в спеціалізовані організації, які прочищають димові та вентиляційні канали, зазначили в прес-службі. Ці організації повинні мати відповідну ліцензію і дозвіл територіального управління Держпраці у Київській області.

Не менш небезпечно використовувати для обігріву газові плити та духовки. "Для того, щоб спалити 1 кубометр газу потрібно близько 10 кубометрів повітря. А для нормального функціонування людського організму одній людині необхідний свіже повітря в середньому обсязі 60 кубічних метрів за 1 годину. Він повинен звідкись надходити, - зазначає технічний директор ПАТ "Київоблгаз" Павло Кішкар. - Якщо конфорка горить при закритому вікні, ні одна вентиляційна система не в змозі забезпечити потрібну циркуляцію повітря, що збільшує ризик отруєння чадним газом".

Також Павло Кішкар звертає увагу на те, що не можна встановлювати електровитяжку з штучним спонуканням у приміщенні, де є газові прилади з відведенням продуктів згоряння в димохід.