ua en ru

"Київоблгаз" подав касаційну скаргу на рішення суду по справі Броварського алюмінієвого заводу

"Київоблгаз" подав касаційну скаргу на рішення суду по справі Броварського алюмінієвого заводу Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

Власники підприємства занизили фактичні обсяги споживання газу майже в 9 разів

ПАТ "Київоблгаз" продовжить відстоювати свою правоту в справі з ТОВ "Інвестиції Третього тисячоліття" (Броварський алюмінієвий завод) в судовому порядку. Компанія подала касаційну скаргу до Верховного Суду України на рішення Київського апеляційного господарського суду. Про це повідомляє прес-служба Регіональної газової компанії.

В кінці 2017 працівники ПАТ "Київоблгаз" виявили порушення у налаштуванні програмного забезпечення вузла обліку газу підприємства ТОВ "Інвестиції Третього тисячоліття" (Броварський алюмінієвий завод). За результатами проведеної експертизи було встановлено факт втручання у вимірювальний пристрій.

Власники підприємства занизили фактичні обсяги споживання газу майже в 9 разів. До такого висновку прийшла уповноважена комісія, у складі якої увійшли представники заводу виробника вузла обліку газу, Держстандарту і самого споживача.

За розрахунками згідно з Кодексом газорозподільних систем посадові особи заводу вчинили злочин майже на 48 мільйонів гривень. Правильність розрахунків розміру штрафних санкцій було підтверджено також Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Крім цього, ПАТ "Київоблгаз", дотримуючись законодавства України, вже сплатило до державного бюджету податок на нараховані штрафні санкції в розмірі близько 8 мільйонів гривень.

Однак ТОВ "Інвестиції Третього тисячоліття" вибрав тактику легалізації вчиненого правопорушення через судові рішення. Зокрема, звернулося в суд з позовом про визнання неправомірними дій ПАТ "Київоблгаз" щодо донарахування обсягів газу. Судами першої та другої інстанції позов заводу було задоволено, тому компанія подала касаційну скаргу у Верховний Суд України, щоб відстояти свою правову позицію та не дозволити недобросовісного споживача безкарно займатися крадіжками державного газу.