ua en ru

Кияни зможуть оцінювати роботу ЖЕКів, ОСББ та керуючих компаній онлайн

Кияни зможуть оцінювати роботу ЖЕКів, ОСББ та керуючих компаній онлайн

Кияни тепер можуть оцінювати якість послуг ЖЕКів або керуючих компаній і формувати рейтинг роботи комунальників. Онлайн-інструмент Facejek.com презентували сьогодні в рамках програми "Наш дім" партії "Наш край".

За словами співголови партії "Наш край" Олександра Мазурчака, онлайн інструмент дозволить людям бачити реальну картину того, як працює їхній ЖЕК і об'єднуватися у вирішенні проблем власного будинку, спілкуватися і ділитися досвідом в управлінні багатоповерхівкою або створення ОСББ.


"Держава самоусунулася від тих проблем, з якими сьогодні зіткнулися мешканці багатоповерхівок. Люди не обізнані про те, що їх чекають великі зміни. У них багато питань щодо створення ОСББ, обрання керуючої компанії, яка буде обслуговувати будинок. Тому ми з червня запустили програму "Наш дім", відкрили приймальні в чотирьох районах Києва, де працюють юристи та експерти з питань ЖКГ. Запуск платформи для оцінки роботи ЖЕКів - це черговий крок. Люди зможуть бачити, які ЖЕКи або керуючі компанії краще працюють, зможуть користуватися успішним досвідом своїх сусідів", - розповідає Олександр Мазурчак.

У партії переконані, що інструмент Facejek.com дозволить покращити якість комунальних послуг, адже на сьогоднішній день немає інформації про всі керуючі компанії, які працюють у столиці.

"З часом ми зможемо створити навіть чорний список з тими керівниками та обслуговуючими компаніями, які не можуть впоратися зі своїми завданнями", - додав Мазурчак.

Оцінки користувачів на сайті facejek.com автоматично формують два рейтинги - рейтинг багатоквартирних будинків і рейтинг комунальних підприємств, що надають послуги. Основа рейтингу сформована з допомогою результатів опитування серед майже 80 000 киян. Зараз долучитися до оцінки може кожен бажаючий.

Оцінка будівель і обслуговуючих компаній відбувається за такими критеріями: стан під'їзду (вхід, стіни, вікна, освітлення, прибирання); підвал, дах, інженерні системи (тепло, вода, електричні мережі); прибудинкова територія (прибирання, озеленення, дитячий / спортивний майданчик, лавочки) безпека (домофон, консьєрж, кодовий замок), ліфт; вивіз сміття; реакція на звернення та скарги мешканців

Нагадаємо, програма "Наш дім" розпочала роботу в столиці на початку червня 2016 року. Згодом аналогічні програми будуть працювати і в інших містах України.