ua en ru

Кияни готові голосувати за Катеринчука і Луценка, - СГ "Рейтинг"

Згідно з результатами дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", 12 % киян готові підтримати кандидатуру лідера Європейської партії України Миколи Катеринчука на виборах мера столиці.

Другу позицію займає Анатолій Гриценко (11%), третю - Олег Ляшко (8%), четверту - Володимир Бондаренко (8%) , п'яту Юрій Луценко (8%).

Близько 5% виборців готові підтримати Володимира Макеєнка, по 4% - В'ячеслава Кириленка та Лесю Оробець. За Андрія Іллєнка готові проголосувати близько 3%, за Тетяну Монтян - 2% , за Ігоря Луценка - 1%. Кожен десятий опитаний вибрав би іншого кандидата на посаду мера, не визначилися майже 24% респондентів.

За результатами опитування, більше половини киян збираються взяти участь у виборах мера Києва і Київради 25 травня 2014 року, ще близько 30% - "скоріше так, ніж ні" .

На виборах до Київради рейтинги партій виглядають таким чином: 19% з тих киян, що мають намір йти на вибори, проголосували б за "Батьківщину", за УДАР - 16%, Європейську партію - 10%, Радикальну партію - 7%, "Свободу" і " Громадянську позицію" по 6%, "Правий сектор", Демократичний Альянс та Партію регіонів - по 3%, КПУ - 2%. Не визначилися близько 20%.

Якби в списку була представлена ​​партія "Солідарність", то рейтинги виглядали б наступним чином: 25% - за "Солідарність", за "Батьківщину" - 14%, за УДАР - 11%, Європейську партію - 8%, "Свободу" і Радикальну партію - по 5%, "Громадянську позицію" - 4%, "Правий сектор" - 3% Партію регіонів, Демократичний Альянс та КПУ - по 2%. Не визначилися майже 17%.

Увага! Опитування проходило 22-28 березня, до того як стало відомо, що Віталій Кличко відмовився від виборів Президента і прийняв рішення брати участь у виборах мера Києва.