ua en ru

Киянам пропонують юридичну допомогу по відновленню пільг

Громадський рух "Рух за реформи" оголосив про те, що організовує допомогу киянам щодо поновлення пільг по оплаті за користування житлом, паливом, скрапленим газом, телефоном та оплаті комунальних послуг. Про це повідомив журналістам представник "Руху за реформи" Антон Ізмайлов.

Як відомо, пільговики стали отримувати повідомлення з органів соцзахисту з повідомленнями, що з 1 липня 2015 року їх позбавляють пільг на оплату комунальних послуг. Відтепер вони можуть звернутися за субсидією і отримувати її на загальних підставах. Згідно з постановою Кабміну від 04.06.2015 №389, пільги надаються за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 1710 грн.

Позбавлення людей пільг на оплату комунальних послуг є цинічною акцією влади з перекладання проблем в економіці на плечі простих громадян, впевнений Антон Ізмайлов. Так, він пропонує жителям Києва звертатися за допомогою в районні громадські приймальні "Руху за реформи".

"В Україні офіційний прожитковий мінімум в 7 разів менший реального, тому скасування пільг та призначення субсидій, прив'язаних до прожиткового мінімуму, призведе до того, що мільйони людей будуть поставлені на межу виживання", - заявив Ізмайлов.

Він також додав, що субсидії абсолютно не компенсують витрати людей на комунальні тарифи.

З 1 липня 2015 року вступив в силу новий порядок надання пільг на житлово-комунальні послуги, згідно з яким враховується сукупний дохід сім'ї пільговика, в результаті значна частина пільговиків будуть отримувати субсидії на загальних підставах. Право на субсидію отримають лише ті сім'ї, дохід яких на одну особу не перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб. До 30 листопада 1710 грн, з 1 по 31 грудня 2015 року - 1930 грн. Нововведення стосується учасників і дітей війни, жертв нацистських переслідувань, багатодітних сімей, чорнобильців 3-ї категорії, пенсіонерів з числа педагогічних, медичних, фармацевтичних працівників та працівників культури, а також працівників міліції на пенсії. В результаті таких нововведень тільки в Києві 230 тисяч сімей пільговиків субсидій позбудуться близько 90 тисяч.