ua en ru

Київрада підтримала петицію про знесення "каплиці" УПЦ МП

Київрада підтримала петицію про знесення "каплиці" УПЦ МП Фото: "каплиця" УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви в Києві (Володимир Бабков faccebook)

Петицію №6972 підтримали всі вісімнадцять присутніх депутатів

Депутати Київської міської ради в ході засідання постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримали петицію №6972 з проханням знести так звану капличку УПЦ Московського патріархату біля фундаменту Десятинної церкви в Києві як "незаконну". Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Депутати вирішили рекомендувати київському міському голові Віталію Кличко підтримати петицію і доручити Київській міській держадміністрації вжити всі передбачені чинним законодавством заходи, спрямовані на усунення правопорушень в найкоротші терміни.

Повідомляється, що петицію №6972 підтримали всі вісімнадцять присутніх депутатів, ця петиція про знесення незаконної каплиці зібрала більше одинадцяти тисяч підписів.

Як відомо, "каплиця" розташована на території Національного музею історії України в центрі Києва. Директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська повідомила, що позов до суду проти релігійної організації, яка займається незаконною забудовою, буде подавати сам музей.

Нагадаємо, 5 лютого Київський Апеляційний суд відпустив підозрюваних у спробі підпалити Десятинний монастир УПЦ МП Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка на поруки.