ua en ru

"Київенерго" заявляє про готовність тепломереж до проходження опалювального сезону

"Київенерго" заявляє про готовність тепломереж до проходження опалювального сезону "Київенерго" готове до опалювального сезону (УНІАН)

Компанія заявляє про достатні обсяги газу в сховищах

ПАТ "Київенерго" заявляє про готовність тепломереж Києва до прийдешнього опалювального сезону. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив глава наглядової ради компанії Іван Плачков, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому році обладнання підготовлено в необхідній мірі для того, щоб могли пройти надійно, нормально опалювальний період ... Можна з упевненістю сказати, що джерела тепла підготовлені. Що стосується теплових мереж, то проведені всі гідравлічні випробування, які були потрібні, і усунені ушкодження ", - сказав він.

За словами голови наглядової ради компанії, основним видом палива, на якому працюють об'єкти "Київенерго", є природний газ. При цьому, як зазначив Плачков, потреба в ньому для проходження опалювального сезону становить близько 2 млрд куб. м. Для отримання цього обьема компанія вже подала проекти відповідних договорів в НАК "Нафтогаз України".

Плачков також зазначив, що резервних видом палива для компанії є мазут. Потреба в ньому становить 75-80 тис. тонн.

"На сьогодні накопичено 62 тис. тонн. До початку опалювального сезону буде накопичено необхідний мінімальний обсяг", - запевнив глава наглядової ради "Київенерго".

Нагадаємо, "Київенерго" створило сучасну геоінформаційну систему моніторингу роботи енергооб'єктів Києва.