ua en ru

"Київенерго" сформувало 25% боргів населення України за опалення, - Зубко

"Київенерго" сформувало 25% боргів населення України за опалення, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Борг населення за опалення на 1 червня складає 3,8 млрд гривень

ПАТ "Київенерго" сформувало 25% боргів населення України за опалення. Про це сьогодні в ході селекторної наради з питань підготовки до опалювального сезону повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З усіх боргів у розмірі 3,8 млрд гривень на 1 червня, 25% сформувало "Київенерго"... При цьому, якщо взяти рівень доходів киян, то стан розрахунків мене дуже хвилює. Наприклад, у місті Рівне зарплата становить 4,5 тис. гривень, а стан розрахунків на рівні 112%... Думаю, тут питання не до киян, а до "Київенерго", яким чином воно працює з абонентським відділом, яким чином воно нараховує та збирає гроші... тому я хотів би звернутися, щоб ми більш якісно відпрацювали це питання на рівні менеджменту і управління", - сказав міністр.

Нагадаємо, як повідомлялося, борг Києва перед ПАТ "Київенерго" за опалення і гарячу воду станом на 1 травня 2017 року становить 4,2 млрд гривень.

Зазначалося, що найбільшу заборгованість перед "Київенерго" мають населення і житлово-експлуатаційні організації столиці - 1,7 млрд гривень і 846,7 млн ​​гривень відповідно.