ua en ru

"Київенерго" пообіцяло допомогти місту прийняти тепломережі і налаштувати роботу нового комунального підприємства

"Київенерго" пообіцяло допомогти місту прийняти тепломережі і налаштувати роботу нового комунального підприємства

Олександр Фоменко: "Наше спільне з міською владою ключове завдання - зробити процес передачі комунального майна максимально прозорим"

Процес передачі повинен стати безболісним як для киян, так і для 7,5 тис. працівників "Київенерго".

Опалювальний сезон в столиці офіційно завершено. Як відзвітували в компанії "Київенерго", він був стабільним, хоча і пройшов в непростих умовах (незбалансований тариф для бюджетних організацій, зростаючі борги населення, комунальних підприємств та держбюджету з компенсацій за пільг і субсидій та тощо).

Закінчення опалювального сезону стало, свого роду, стартом для масштабного процесу передачі теплових мереж, які з 2001 р. перебували в управлінні "Київенерго", в комунальну власність. Нагадаємо: термін дії угоди між "Київенерго" та КМДА повинен був закінчитися ще в січні цього року. Але за рішенням Київради, його продовжили до 26 квітня, щоб не зупиняти технологічний процес і виключити ризики перебоїв в подачі гарячої води і тепла мешканцям столиці.

"Київенерго" пообіцяло допомогти місту прийняти тепломережі і налаштувати роботу нового комунального підприємства

Новим розпорядником комунального майна стане КП "Київтеплоенерго". Як розповіли в "Київенерго", вони готові направити всі ресурси на сприяння в процесі передачі комунального майна та переводу персоналу в комунальне підприємство.

"Наше спільне з містом ключове завдання - зробити процес передачі комунального майна максимально прозорим і безболісним як для киян, так і для 7,5 тисячі співробітників, яким необхідно переоформити працевлаштування в новому комунальному підприємстві", - зазначив генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко.

Він також додав, що за всі роки управління тепловим господарством міста "Київенерго" і його основний акціонер ДТЕК заплатили за використання комунального майна в столичний бюджет 374,9 млн грн. В капітальні ремонти, реконструкції та інші поліпшення комунального майна було інвестовано 2,9 млрд грн, замінено 190 км магістральних і розподільних теплових мереж (інвестиції склали 560 млн. Грн), встановлено 5,7 тис. теплових лічильників на суму майже 227 млн ​​грн, інвестиції в сміттєспалювальний завод "Енергія" склали 100 млн грн. Також проведено поліпшень комунального майна на загальну суму 907 млн грн.

За 7 років "Київенерго" переклало майже 190 км магістральних та розподільчих теплових мереж, інвестувавши понад 560 млн гривень. За рік після початку реалізації стратегічної програми перекладки тепломереж в 2011 р. компанія скоротила рівень аварійності на 13%.