ua en ru

"Київенерго" пояснила тарифи, за якими проводилося нарахування плати за опалення

"Київенерго" пояснила тарифи, за якими проводилося нарахування плати за опалення Фото: "Київенерго"

У разі несправності теплолічильника плата за опалення вноситься згідно з нормативами споживання

Компанія "Київенерго" пояснила тарифи за якими проводилося нарахування плати за опалення за листопад 2015 року. Так, споживачі, які раніше розраховувалися за опалення згідно з показаннями будинкових теплолічильників у разі його пошкодження отримали рахунок за листопад 2015 року, сформований за тарифом 16,14 гривень за кв. м, повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, для того щоб платіжка формувалась за фактичними показаннями теплолічильника, прилад має перебувати на комерційному обліку в "Київенерго".

Разом з тим, компанія повідомляє, що лічильник може бути тимчасово знятий з обліку виконавця послуг через те, що: закінчився міжповірочний інтервал приладу; теплолічильник не працює та потребує ремонту; теплолічильник викрадено.

"Згідно з Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води та водовідведення, затверджених Постановою від 21 липня 2005 р. № 630 Кабінету міністрів України, повірка або ремонт приладу обліку має бути здійснені організацією, яка утримує на балансі теплолічильник", - повідомляють у прес-службі.

Як зазначається, за час повірки, але не більше одного місяця, клієнт оплачує послугу відповідно до середньомісячних показань приладу обліку за попередній опалювальний період. Нарахування проводяться за тарифом 657,24 грн/Гкал для квартир, обладнаних квартирними приладами обліку теплової енергії та будинків з будинковими приладами обліку теплової енергії.

"Якщо прилад обліку не повірено в місячний термін або у разі його несправності, плата за послугу вноситься згідно з нормативами споживання. Тобто нарахування проводяться за тарифом 16,14 грн за кв. м, затвердженим Постановою від 31 березня 2015 р. № 1171 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, компанія закликає житлово-експлуатаційні організації та всіх киян берегти встановлені прилади обліку та вжити всіх необхідних заходів для їх збереження.

"У 2015 році більш ніж 60 вузлів обліку тепла було частково або навіть повністю розкрадено. Щоб запобігти злочинам, які позбавляють киян можливості сплачувати фактичний, а не нормативний обсяг спожитої теплоенергії, потрібно захистити підвали від проникнення сторонніх осіб (наприклад, встановити грати на вікна та надійні замки на вхідні двері підвалів)", - рекомендують у прес-службі.

Нагадаємо, борг споживачів перед "Київенерго" становить понад 895 млн гривень.