ua en ru

У Києві заборонили продаж алкоголю в нічний час

У Києві заборонили продаж алкоголю в нічний час Фото: відтепер в Києві діє заборона на продаж алкоголю в нічний час

Продаж алкоголю заборонений з 23:00 до 10:00

У Києві заборонили продаж алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00. Відповідне рішення Київська міська рада прийняла сьогодні, 22 вересня, на засіданні, яке транслювалося на сайті Київради.

Відзначимо, що заборона алкоголю в Києві у нічний час діє всюди, крім закладів громадського харчування.

Так, за порушення заборони пропонується позбавляти продавців ліцензій на реалізацію алкогольних і тютюнових виробів.

"Проект рішення розроблений у відповідь на численні вимоги громадян з метою зменшення кількості правопорушень у нічний час, зниження на території міста Києва рівня алкоголізму, перш за все молодіжного, підвищення ефективності боротьби з точками незаконного продажу алкоголю, підвищення загального рівня здоров'я жителів міста Києва", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Як зазначив народний депутат від "Блоку Петра Порошенко", радник голови КМДА з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець, вищевказане рішення поки насамперед політичне, але "мотивуюче міські структури знайти практичні способи обмеження і покарання".

"Проект рішення, підготовлений спільно з Владиславом Михайленком, за дорученням Віталія Кличка підтримали більшість депутатів Київради. Дане обмеження особливо важливе, враховуючи, що за даними національної поліції, чи не більше половини тяжких злочинів у столиці відбувається вночі в стані алкогольного сп'яніння, а ця заборона хоча б частково зможе вплинути на цю статистику", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що питання про повну заборону продажу алкоголю в столиці з 23:00 до 10:00 буде розглянуто на сесії Київської міської ради 15 вересня.