ua en ru

У Києві знову заборонили нічну торгівлю алкоголем

У Києві знову заборонили нічну торгівлю алкоголем Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Після прийняття рішення Київради більше не можна буде скасувати через суд, оскільки місцева влада вже має відповідні повноваження

Київрада ухвалила рішення, яке передбачає заборону продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00. За проголосували 77 з 85 депутатів, передає кореспондент РБК-Украина.

Згідно з рішенням, заборона стосується пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових. Але вона не буде поширюватися на заклади ресторанного господарства - кафе, бари, заклади громадського харчування.

Заборона була підтримана практично всіма депутатами Київради. У той же час колишній міський голова Києва, депутат Олександр Омельченко запропонував ввести заборону з 8 ранку. "11 вечора - це нормально. Але хто визначив утро в 10 годин?.. Я за всю життя стільки випив, що повинен у золоті ходити, але алкоголіком не став", - сказав він, зазначивши, що вранці алкоголь може знадобитися компанії, яка їде на дачу.

Однак Київрада відмовилася голосувати за поправку Омельченко, хоча серед депутатів було багато прихильників його пропозиції.

Нагадаємо, раніше Київрада вже приймала рішення про заборону продажу алкоголю вночі, але їх скасовували через суд.

Зазначимо, у квітні президент України підписав прийнятий Верховною Радою закон, який надає органам місцевого самоврядування повноваження встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових.

Законом встановлено адміністративну відповідальність за торгівлю пивом та алкоголем у заборонений органом місцевого самоврядування час доби.