ua en ru

Банкову перекривали через повідомлення про мінування

Банкову перекривали через повідомлення про мінування Фото: місце події (РБК-Україна)

Надійшло повідомлення про мінування Офісу президента

У Києві через повідомлення про замінування перекривали вулицю Банкову, вхід на територію Офісу президента був закритий. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, правоохоронці не пропускали людей на територію Офісу президента. Як відомо, на сьогодні під Офісом президента був запланований мітинг.

"Там проходить перевірка інформації стосовно замінування цієї вулиці. Там працюють профільні служби. Мається на увазі державні заклади на вулиці Банковій, а Офіс президента чи ні не знаємо", - заявили в поліції.

Також повідомляється, що були заміновані будівлі Державного бюро розслідувань (ДБР), Генеральної прокуратури України (ГПУ) і Кабінет міністрів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними поліції, в Києві перевіряється інформація про мінування мостів, пологових будинків і ТРЦ. Разом з тим, правоохоронці не називають адреси, за якими проводяться перевірки.

Відзначимо, вчора в другій половині дня поліція Києва також перевіряла повідомлення про мінування. Тоді "мінували" станції метро на червоній гілці. Крім того, озброєний чоловік вчора заблокував рух на мосту Метро. Протягом декількох годин він знаходився на мосту, відкривав вогонь в повітря, одна з куль потрапила в поліцейський дрон. У місті проводилась спецоперація, в рамках якої зловмисник був затриманий, ним виявився колишній військовий. Спочатку йому планували пред'явити звинувачення в підготовці теракту, разом з тим, сьогодні представники правоохоронних органів заявили, що чоловікові буде вручено підозру за двома статтями: хуліганство і неправдиве повідомлення про мінування.