ua en ru

У Києві затримали трьох чоловіків за тортури над бездомними

У Києві затримали трьох чоловіків за тортури над бездомними Фото: поліція (npu.gov.ua)

Київські правоохоронці повідомили про підозру трьом чоловікам, які знущалися і катували бездомних. Ними виявилися місцеві жителі у віці від 20 до 42 років.

Про це повідомляє прес-служба місцевої прокуратури.

За даними слідства, вони вчинили злочини у період з 15 серпня по 5 вересня на території занедбаного будинку на вулиці Обсерваторній в Шевченківському районі Києва.

"Троє чоловіків, знаючи, що безпритульні облаштували собі тимчасову ночівлу в цьому будинку, уночі проникали в приміщення та обирали жертву, над якою потім знущалися. Зловмисники спочатку представлялися правоохоронцями, після чого відразу розпилювали в обличчя потерпілим перцевий газ, щоб дезорієнтувати", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисники не реагували на прохання своїх жертв припинити тортури. Вони били бездомних, а потім викладали відео в Telegram-канал.

"Після цього починали їх жорстоко бити, завдаючи удари руками та ногами, а також дерев'яною битою або цеглою. На прохання потерпілих не чіпати їх, зловмисники не реагували. Більш того, свої дії вони знімали на мобільний телефон і надалі викладали запис у Telegram-канал", - йдеться в повідомленні.

Чоловіків затримали 29 вересня. Підозрюваними виявилися місцеві жителі у віці від 20 до 42 років. За місцем їх проживання проведені обшуки, вилучені речові докази, що підтверджують протиправні дії. Зараз затриманим повідомили про підозру у ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 121, ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 162, ч. 1 ст. 353, ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Слідчі дії тривають. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів.

Нагадаємо, вчора у Києві обмежили роботу метро через чоловіка, який кинувся під поїзд. Ним виявився 29-річний житель Ужгорода.