ua en ru

У Києві затримали екс-главу комунального підприємства, підозрюваного в розтраті 18 млн гривень

У Києві затримали екс-главу комунального підприємства, підозрюваного в розтраті 18 млн гривень Фото: прокуратура Києва затримала колишнього держслужбовця за розтрату держкоштів

Колишньому чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років

Органи столичної прокуратури спільно зі слідчими і оперативним управлінням податкової міліції Печерського району затримали колишнього генерального директора КП "Кіровгеологія". Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Екс-чиновник підозрюється в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати протягом 2012-2014 років 18 млн гривень державних коштів, які перераховувалися на рахунки фіктивних підприємств для надрокористувачів нібито за виконання проектних робіт. Однак фактично роботи проводилися фахівцями "Кіровгеології".

Також встановлено, що замовником виконання робіт зі створення геолого-тематичної продукції виступало Держгеонадра, зокрема його голова.

Екс-гендиректору "Кіровгеології" інкримінується ч 5 ст. 191 КК України. Колишнього чиновника можуть позбавити волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прокуратура подала клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і арешт його майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура викрила члена ВРЮ, який вимагав хабара в 500 тис. доларів.