ua en ru

У Києві затримали членів ОЗГ за виготовлення та збут зброї

У Києві затримали членів ОЗГ за виготовлення та збут зброї Ілюстративне фото (npu.gov.ua)

Злочинці виготовляли зброю та боєприпаси до неї

Поліцейські і співробітники СБУ вилучили у затриманих понад 60 одиниць зброї різної модифікації, близько півтори тисячі боєприпасів, пластид, електродетонатори, гранатомети і гранати. Про це, як передає пресс-служба поліції, повідомив заступник начальника поліції Автономної Республіки Крим - начальник слідчого відділу Сергій Пантелєєв.

За словами Пантелєєва, документування злочинної діяльності групи осіб, які займалися виготовленням і збутом вогнепальної зброї і боєприпасів, тривало майже півроку.

"Під час проведення обшуків за місцем їхнього проживання у Києві та області оперативники вилучили 64 одиниці зброї, понад 14 тисяч боєприпасів, у тому числі - і великокаліберні. Також вилучено три кілограми пластиду, один електродетонатор, 4 гранатомети, 2 вогнемети "Шміль" та 30 гранат. Крім того, виявлені станки по виготовленню зброї і боєприпасів", - зазначив він.

Співробітники поліції спільно з представниками СБУ затримали підозрюваних осіб у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу в столиці.

За вказаним фактом слідчими розпочато кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Слідчі дії тривають.

У Києві затримали членів ОЗГ за виготовлення та збут зброїУ Києві затримали членів ОЗГ за виготовлення та збут зброїУ Києві затримали членів ОЗГ за виготовлення та збут зброї

Фото: Національної поліції України

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Нацполіції розповіли про результати боротьби з організованою злочинністю.