ua en ru

У Києві за хабар на 5 років в’язниці засудили колишнього міліціонера

У Києві за хабар на 5 років в’язниці засудили колишнього міліціонера Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Суд постановив конфіскувати у колишнього міліціонера все належне йому майно

Колишнього міліціонера, котрий вимагав та одержав 24 тисячі гривень хабара, засудили до 5 років позбавлення волі. Відповідний обвинувальний вирок оголосив Подільський районний суд Києва, передає прес-служба прокуратури Києва.

"Прокурором у суді доведено, що, перебуваючи на посаді слідчого районного управління міліції, обвинувачений вимагав від громадянки вказані грошові кошти за непритягнення її до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки", - йдеться у повідомленні.

Вироком суду зловмисника визнано винним та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, Крім того, суд постановив конфіскувати у колишнього правоохоронця усе належне йому майно та на 2 роки позбавити обвинуваченого права обіймати посади в правоохоронних органах України.

"Оскільки у судовому засіданні прокурор наполягав на призначенні обвинуваченому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, на рішення суду першої інстанції стороною обвинувачення готується апеляція", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, у Дніпрі заступник начальника однієї з виправних колоній намагався дати хабар поліцейському, аби його не притягували до відповідальності за фінансові порушення.