ua en ru

У Києві на хабарі затримано посадовця столичної митниці

У Києві на хабарі затримано посадовця столичної митниці Фото: затримання (прес-центр СБУ)

Його затримали поблизу місця роботи під час отримання чергового хабара

У Києві співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на хабарі головного державного інспектора Київської міської митниці Державної фіскальної служби. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що посадовець налагодив механізм одержання неправомірної вигоди з громадян за безперешкодне митне оформлення автомобілів з-за кордону. З кожного авто зловмисник вимагав "відсоток" у розмірі двісті доларів США", - йдеться у повідомленні.

Було зафіксовано отримання інспектором понад однієї тисячі доларів. Його затримали поблизу місця роботи під час отримання чергового хабара.

У Києві на хабарі затримано посадовця столичної митниціУ Києві на хабарі затримано посадовця столичної митниціУ Києві на хабарі затримано посадовця столичної митниці

Фото: затримання (прес-центр СБУ)

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, з 7 по 13 лютого прокуратурами різних областей спільно з іншими правоохоронними органами було викрито і зафіксовано 19 фактів одержання хабарів чиновниками різного рівня.

Крім цього, Генеральна прокуратура України (ГПУ) за тиждень повернула у державну та комунальну власність землі, майно та грошові кошти на загальну суму понад 74 млн гривень.