ua en ru

У Києві на хабарі в півмільйона гривень затримали посадовців Держприкордонслужби

У Києві на хабарі в півмільйона гривень затримали посадовців Держприкордонслужби Фото: прокуратура

За місцем їх роботи та проживання проводяться обшуки

У Києві на хабарі в півмільйона гривень затримали посадовців Державної прикордонної служби України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону України.

"Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України спільно з Головним управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та за сприяння внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України, у рамках кримінального провадження щодо вимагання та отримання неправомірної вигоди військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, затримано на хабарі службових осіб управління будівництва ДПСУ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у лютому 2017 року посадовці Держприкордонслужби висунули вимогу директору одного з приватних товариств щодо передачі 530 тис. гривень за неперешкоджання під час виконання договору на будівництво об’єкту.

Виплата хабаря планувалася у два етапи. Спочатку посадовці отримали 200 тис. гривень, а під час отримання другої частини - 330 тис. гривень "одного з військовослужбовців затримано "на гарячому", а предмет неправомірної вигоди вилучений".

Наразі тривають слідчі дії для встановлення місця знаходження інших військовослужбовців причетних до злочину.

"Посадовцям ДПС готуються повідомлення про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення їх від посад, накладення арешту на тимчасово вилучене майно", - йдеться у повідомленні.

За місцем їх роботи та проживання проводяться обшуки.

altalt

Фото: вилучені кошти

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Хмельницькій області на хабарі затримано спеціаліст з питань комунальної власності.