ua en ru

У Хмельницькій області на хабарі затримано спеціаліст з питань комунальної власності

У Хмельницькій області на хабарі затримано спеціаліст з питань комунальної власності Фото: у Хмельницькій області на хабарі затримано спеціаліст з питань комунальної власності

Затриманий вимагав 1,8 тис. доларів за сприяння в отриманні правовстановлюючих документів

У Хмельницькій області правоохоронці затримали на хабарі спеціаліста з питань комунальної власності і земельних відносин однією з об'єднаних територіальних громад Шепетівського району. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

"Чиновник вимагав від місцевого жителя неправомірну вигоду в розмірі 1,8 тис. доларів США за сприяння в отриманні правовстановлюючих документів на земельну ділянку для комерційного використання", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що хабарника затримали під час одержання частини обумовленої суми хабара у розмірі 25 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди) КК України.

altaltalt

Фото: хабарника затримали під час отримання частини суми хабара

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт у справі судді Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика, затриманого на хабарі у 5 тис. доларів.