ua en ru

У Києві високий рівень забруднення повітря протримається до кінця тижня

У Києві високий рівень забруднення повітря протримається до кінця тижня Фото: спека в Києві призвела до забруднення повітря (РБК-Україна)

Погодні умови будуть сприяти високому рівню забруднення повітря в столиці

У Києві високий рівень забруднення атмосферного повітря, викликаний спекою, протримається до кінця тижня. Про це йдеться в повідомленні управління Держпродспоживслужби у Києві.

"Такі метеорологічні умови за прогнозом Гідрометцентру, як антициклональний характер погоди, висока температура повітря, сильний вітер у приземному шарі і рівень забруднення (тенденція до подальшого зростання) протримаються до кінця поточного тижня", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що рівень забруднення формальдегідом досяг 5 середньодобових гранично допустимих концентрацій у районах: Бессарабської, Московської та площі Перемоги; Оболонського проспекту; вулиць Стражеска і Довженка. Перевищення максимальних значень оксидом вуглецю зафіксовано в районах: Бессарабської, Московської площі, Оболонського проспекту, вулиць Стражеска, Довженка і Скляренка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через спеку в Києві зафіксовано високий рівень забруднення повітря. Зокрема, в місцях скупчення транспорту рівень забруднення повітря перевищив норму в кілька разів.