ua en ru

У Києві на поточному тижні погодних катастроф не очікується, - Укргідрометцентр

У Києві на поточному тижні погодних катастроф не очікується, - Укргідрометцентр Фото: в Україні очікується сніг

З 16 січня в Україні очікується похолодання

У Києві на поточному тижні будь-яких стихій або катастроф не очікується. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У Києві не треба очікувати якихось стихій або катастроф, все спокійно, температура повітря вже підвищилася. У найближчу добу вона становитиме вночі від -3 до -5 градусів морозу, а в денні години від -1 до -3 градуси", - розповів він.

Разом з тим, за словами Кульбіди, в Києві очікується невеликий сніг, як і в південних областях України.

"В південних регіонах країни ми чекаємо помірний сніг, який буде випадати разом з посиленням вітру, також будуть заметілі. Тобто, на ту ситуацію, яка була раніше, накладаються і нові обставини", - повідомив він.

Крім того, в Карпатському регіоні 13-14 січня очікується критична ситуація через рясні снігопади.

"Ми чекаємо сильні снігопади в ці дні, і суттєве зростання снігового покриву", - повідомив він.

Також Кульбіда додав, що з 16 січня в Україні очікується похолодання, але температура не досягне тих низьких значень, які були до цього.

"Ми чекаємо невелике похолодання, зниження температури на 4-6 градусів. На період з 17 по 20 січня ще трошки посилення морозів, але температура не досягне тих низьких значень, які були до цього", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті негоди в Україні в Одеській області обмежили рух для вантажівок та великогабаритного транспорту трасою міжнародного значення М-14.