ua en ru

У Києві судді продають службове житло після приватизації, - розслідування

У Києві судді продають службове житло після приватизації, - розслідування Фото: столичних суддів викрили у махінаціях з житлом (Pixabey)

Судді в 2013 році приватизували службові квартири під приводом непридатності до проживання

У Києві судді Окружного адміністративного суду продають службове житло в новобудовах після його приватизації. Про це йдеться у журналістському розслідуванні програми "Наші гроші з Денісом Бігусом".

У розслідуванні стверджується, що в 2013 році п'ятеро суддів Окружного адміністративного суду Києва отримали службові квартири при тому, що у деяких з них вже було житло. Пізніше судді, які отримали службове житло, вимагали від голови суду Павла Вовка звернутися в районні адміністрації, щоб виключити квартири статусу службових, після чого їх приватизували під приводом непридатності до проживання в квартирах без ремонту.

За даними журналістів, на сьогодні в службових квартирах суддів проживають їхні родичі, орендарі чи нові власники. У розслідуванні згадуються імена суддів Ігоря Погрібніченка, Євгена Аблова, Олени Власенкової та Андрія Федорчука.

Зокрема, Погрібніченко після отримання трикімнатної службової квартири прописав в ній себе і родичів. Крім того, в його декларації вказана ще одна квартира у Києві, в якій він також не проживає. За словами сусідів, суддя постійно проживає у будинку в селі Мархальовка під Києвом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник директора ProZorro купила задешево елітну квартиру в Донецьку.