ua en ru

У Києві суд розглядає скаргу захисту на затримання екс-чиновника ГПУ Суса

У Києві суд розглядає скаргу захисту на затримання екс-чиновника ГПУ Суса Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Суд на початку засідання задовольнив прохання захисту про заборону фото-і відеозйомки

Солом'янський районний суд Києва розглядає скаргу захисту на затримання екс-заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитра Суса, передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання оголошується відкритим", - сказав слідчий суддя.

Варто відзначити, що суд на початку засідання задовольнив прохання захисту про заборону фото-і відеозйомки, дозволивши журналістам залишитися в залі. Сам Дмитро Сус доставлений в суд.

Зазначимо, Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що Суса затримали в рамках розслідування про відсутність інформації в його декларації іномарки, а також про заволодіння чужим майном під час проведення слідчих дій у кількох кримінальних провадженнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 липня детективи Національного антикорупційного бюро на території аеропорту "Бориспіль" затримали колишнього співробітника Генпрокуратури Дмитра Суса.

Ще до листопада минулого року він працював заступником начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. У квітні 2017-го його звільнили з ГПУ за брехню в декларації.