ua en ru

У Києві спалили авто голови секретаріату "Депконтролю"

У Києві спалили авто голови секретаріату "Депконтролю" Фото: машину Вадима Руденка підпалили невідомі

У ніч на 2 грудня у центрі Києва (вул. В. Васильківська) невідомі підпалили автомобіль голови секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання "Депутатський контроль" Вадима Руденка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Депконтролю".

У прес-службі зазначають, що це сталося після "інформаційної атаки" проти членів МДО, народних депутатів Максима Полякова, Віталія Купрія і Бориса Козира.

"Думаю, що до цих дій може бути причетний Андрій Ставніцер, глава "Трансінвестсервіс" (ТІС). Є усі підстави його підозрювати, оскільки ми давно стежимо за роботою його компанії і заявляли про корупційні схеми в українських портах", – повідомив депутат Максим Поляков.

У "Депутатському контролю" вважають, що це безпрецедентний випадок за два роки роботи антикорупційного об’єднання, коли його членам прямо погрожують фізичною розправою.

"Також вчора був учинений тиск на журналістів порталу 368.media, які співпрацюють з "Депконтролем" та висвітлюють тему корупції. Вадим Руденко звернувся до правоохоронних органів. Слідство триває", - повідомили у прес-службі.