ua en ru

У Києві створили спецуправління для контролю за станом підземних переходів

У Києві створили спецуправління для контролю за станом підземних переходів Фото: у Києві створили спецуправління для контролю за станом підземних переходів

Нова структура - управління по утриманню пішохідних переходів

У Києві створили спецуправління для контролю за станом підземних переходів. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Аби назавжди вирішити проблему занедбаних підземних переходів у комунальному підприємстві "Київблагоустрій" створили спеціальну структуру - управління по утриманню пішохідних переходів. Управління забезпечить ефективне використання коштів інвесторів та контролюватиме якість ремонтних робіт. Крім того, цей структурний підрозділ гарантуватиме утримання переходів у належному санітарно-технічному стані", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, спецуправління дбатиме про 231 пішохідний перехід, перелік яких Київський міський голова Віталій Кличко затвердив відповідним розпорядженням КМДА. Ці об'єкти закріплені за комунальним підприємством "Київблагоустрій" на праві господарського відання.

"Визначення єдиного балансоутримувача підземних пішохідних переходів, дасть можливість здійснювати чіткий і дієвий контроль за дотриманням умов інвестиційних договорів з боку інвесторів, здійснення ремонту та утримання у належному стані, а також здійснення відрахувань до бюджету", - повідомляють у КМДА.

Зазначається, що за рахунок інвесторів наразі розпочато ремонтні роботи у переходах на Майдані Незалежності та на Петрівці. Загалом, комунальним підприємством за рік на 70% збільшено обсяг інвестицій у вигляді ремонтних робіт пішохідних переходів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві змінено пішохідний режим на Хрещатику.