ua en ru

У Києві відбудеться сесія Парламентської асамблеї України, Литви і Польщі

У Києві відбудеться сесія Парламентської асамблеї України, Литви і Польщі Фото: 30 травня відбудеться дводенна VII сесія Парламентської асамблеї трьох країн

Обговорюватиметься співпраця щодо регіональної політики та безпеки в контексті ситуації в Україні

В українській столиці 30 травня відбудеться дводенна VII сесія Парламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литви та Сенату Польщі. Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначено, що парламентарі трьох країн дискутуватимуть на тему міжпарламентської співпраці щодо регіональної політики та безпеки в контексті ситуації в Україні.

Очікується, що другий день сесії буде присвячено розвиткові співпраці між Україною та Європейським Союзом.


Крім цього, відбудуться засідання комісії у справах культурно-гуманітарної співпраці, комісії у справах європейської та євроатлантичної співпраці України (обговорюватимуться справи євроатлантичної співпраці напередодні саміту НАТО у Варшаві), а також засідання комісії у справах розвитку економічної, регіональної та транскордонної співпраці.

Парламентська асамблея Верховної Ради України, Сейму Литви та Сенату Польщі - це міжпарламентський консультативний орган, що його було створено 2005 року з метою опрацювання проектів, які становлять предмет тристороннього зацікавлення.

Нагадаємо, у березні президент Петро Порошенко і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус під час зустрічі скоординували зусилля з підготовки санкційного "списку Савченко".