ua en ru

У Києві викрили "схему" привласнення понад 110 млн гривень електровагоноремонтного заводу

У Києві викрили "схему" привласнення понад 110 млн гривень електровагоноремонтного заводу Фото: поліція (РБК-Україна)

Наразі за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження

У Києві правоохоронці викрили "схему" привласнення понад 110 млн гривень "Київського електровагоноремонтного заводу". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Як зазначається, 13 липня 2017 року правоохоронці провели 23 санкціонованих обшуки в офісних приміщеннях та на складах заводу та комерційних структур, а також за місцем мешкання фігурантів справи, в ході обшуків було вилучено понад 1,5 мільйона гривень.

"Провівши десятки процесуальних заходів та проаналізувавши великий обсяг інформації, правоохоронці з'ясували, що у продовж останніх трьох років група компаній безпідставно отримувала перемогу на конкурсних торгах. З переможцями укладались договори на поставку запасних частин до рухомого складу залізниці, який ремонтують на заводі", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що вартість вказаної продукції була завищена на 40-80%, а постачалась вона з Російської Федерації.

altaltaltaltalt

Фото: вилучене в ході обшуків майно (npu.gov.ua)

Так, правоохоронці встановили, що впродовж 2015-2017 років за такою схемою посадовці заводу та комерційних структур привласнили понад 113 млн гривень держаних коштів.

Наразі за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України встановила факт розкрадання понад 100 млн гривень при реалізації проекту "Стіна".