ua en ru

У Києві викрили компанію, кравшую дані Мін'юсту, ДФС і Судової адміністрації

У Києві викрили компанію, кравшую дані Мін'юсту, ДФС і Судової адміністрації Фото: СБУ викрила хакерів, які крали дані держорганів

Злочинці використовували новітнє комп'ютерне обладнання

Служба безпеки України викрила київську компанію, яка крала інформацію із закритих баз даних Міністерства юстиції, Державної фіскальної служби та Судової адміністрації України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, було встановлено, що компанія, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, протиправно втручалися в роботу автоматизованих систем та комп'ютерних мереж державних структур. Зловмисники продавали клієнтам доступ до нелегально створеної бази, видаючи її як зібрану з відкритих джерел.

Фахівцями служби безпеки було зафіксовано факти копіювання даних з баз зазначених відомств.

У результаті проведених обшуків в офісних приміщеннях, за місцем проживання власників і топ-менеджменту компанії, співробітники спецслужби виявили телекомунікаційне обладнання, на якому зберігалася незаконно отримана інформація та вилучили відповідну документацію. Оперативники СБУ також встановили, що дублікати незаконних баз даних зберігаються на серверах в інших країнах. Програмне забезпечення зловмисників до того ж дозволяло збирати дані навіть з користувачів їх послуг. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ викрила шпигунську мережу з офіцерів російського ГРУ.