ua en ru

СБУ викрила шпигунську мережу з офіцерів російського ГРУ

СБУ викрила шпигунську мережу з офіцерів російського ГРУ Фото: СБУ

Спецслужби РФ діяли в Східних і Південних областях України

Служба безпеки України викрила шпигунську мережу з офіцерів Головного розвідувального управління Росії. Про це розповів керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук під час брифінгу в середу, 22 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нами була проведена спецоперація по знешкодженню мережі спецслужб Російської Федерації, яка діяла в Східних та Південних областях нашої країни", - сказав Ткачук.

За його словами, мережа була створена безпосередньо під керівництвом ГРУ Генштабу РФ.

"Було причетне головне управління розвідки Збройних сил Російської Федерації. Це резидентурная мережа, яка складалася з колишніх і діючих офіцерів, мала завдання проникнення на критичні об'єкти інфраструктури, відповідно, збір інформації про ці об'єкти, проникнення на військові об'єкти наших ЗСУ, знову ж таки збір інформацію. Крім того, збір інформації з обмеженим доступом", - додав він.

Ткачук також зазначив, що на території південних областей України мережу російських шпигунів готувала ряд терактів і диверсій щодо громадян України.

Також начальник управління контррозвідки СБУ Сергій Левченко повідомляє, що жінка-агент російських спецслужб брала участь в подіях на Куликовому полі в Одесі.

"Керівником агентурного спецпідрозділу було призначено російськими спецлужбами свого давнього агента - жінку, яка також брала участь в подіях на Куликовому полі в Одесі", - додав Сергій Левченко, начальник управління контррозвідки СБУ.

Левченко також зазначив, що вона пройшла навчання в Криму, де створили для цих цілей спеціальний центр.

Нагадаємо, вчора в Луганській області СБУ затримала жінку-інформатора терористів.